Kráter Ngorongoro

Safari v kráteru Ngorongoro je jedním z nejžádanějších zážitků pro milovníky přírody a divoké zvěře. Tento kráter je největším nezaplaveným a nezatopeným kráterem na světě a je domovem obrovského množství zvířat, včetně "velké pětky" - slonů, nosorožců, buvolů, lva a levhartů. Často je označován také jako 8. div světa.

Safari v kráteru Ngorongoro obvykle trvá jeden celý den a zahrnuje také průjezd chráněnou krajinnou oblastí Ngorongoro s nádhernými výhledy, až k samotnému sestupu do kráteru samotného, kde se můžete těšit na jedinečné setkání s mnoha zvířaty. Mezi nejčastější druhy, které lze na safari spatřit, patří lvi, zebry, gazely, hyeny, gepardi, žirafy, nosorožci a mnoho dalších.

Na safari se o Vás stará profesionální průvodce, který má obrovské znalosti o fauně a flóře v kráteru. Průvodci také často znají konkrétní místa, kde se zvířata vyskytují, a díky tomu mohou být setkání s divokými zvířaty ještě více intenzivní.

Safari v kráteru Ngorongoro může být kombinováno s dalšími úžasnými zážitky v Tanzanii. Mezi nejpopulárnější kombinace patří:

  1. Safari v Národním parku Serengeti - Serengeti je nejznámějším a největším národním parkem v Tanzanii. Je známý pro svoji obrovskou rozlohu a hlavně Velkou migrací, která každoročně míří až za hranice parku Serengeti do sousední rezervace Masai Mara v Keni.
     
  2. Návštěva Národního parku Tarangire - Tarangire je menší národní park v porovnání se Serengeti a Ngorongoro, ale nabízí úžasné safari a obvykle i menší počet turistů.
     
  3. Pobyt na pláži na Zanzibaru - po safari je skvělé si odpočinout na bílých plážích Zanzibaru a užít si klidu a relaxaci. Zanzibar nabízí také bohatou historii a kulturu, kterou stojí za to poznat.
     
  4. Výstup na Kilimandžáro - pro ty, kteří hledají výzvu a adrenalin, je výšlap na Kilimandžáro nezapomenutelným zážitkem. Kilimandžáro je nejvyšší horou Afriky a výstup na její vrchol je pro mnoho lidí životním snem.
     
  5. Fantazii se meze nekladou, takže Tanzanii kombinujeme samozřejmě také s Keňou, Ugandou nebo Rwandou s horskými gorilami.

Chcete dovolenou na míru?

Zájezdy připravujeme na míru. Vy si určíte termín a my Vám připravíme balíček na míru přímo pro Vás. Inspirovat se můžete programy, které najdete na našem webu. Všechny programy rádi upravíme podle Vašeho přání.

Máte-li jakýkoliv požadavek, neváhejte se na nás obrátit. Stačí napsat krátký vzkaz s Vašimi představami, termínem a počtem osob. Připravíme Vám dovolenou, svatební či služební cestu dle Vašich představ.

Ukázka programu Tanzanie a Zanzibar

 

Hledáte něco jiného?

NAPIŠTE NÁM VAŠI PŘEDSTAVU 

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA
ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.