Rádi bychom Vás informovali, že ke dni 28.08.2017 se změnily keňské předpisy o ochraně životního prostředí. Díky novému zákonu je použití, výroba, dovoz a nošení plastových sáčků a tašek v Keni nelegální a je trestáno pokutou až 38 000 USD nebo odnětím svobody až na 4 roky.
 

Zvláštní pozornost prosím věnujte tomu, abyste do svých zavazadel nezabalili žádné plastové sáčky (týká se to reklamních tašek, jednorázových sáčků, atd.) Pozor také na nákupy v bezcelní zóně - ani toto zboží nesmí být zabaleno v plastovém sáčku. Pokud po příletu budete u sebe nějaký sáček či tašku mít, budete je muset na letišti odevzdat.

 

Doporučujeme používat místo plastových sáčků raději textilní nebo papírové sáčky. Keňa je jednou ze zemí s nejpřísnějšími zákony týkajícími se plastových sáčků a tašek.

 

Vzhledem k zákazu používání polyetylenových sáčků všeho druhu je třeba tyto při příletu do země odevzdat, respektive pro uložení přepravovaných věcí využít obal jiného typu.

 

Podobný zákon zavedla také sousední Rwanda.

Další zajímavé články

22. 1. 2024

eTA do Keni

Popis podání žádosti eTA do Keni od 01/2024

12. 12. 2023

Keňa ruší víza pro turisty. "Cestování do naší země je jako návrat domů."

Keňský prezident William Ruto během 60. oslav státního svátku Jamhuri oznámil, že zahraniční turisté bez ohledu na státní příslušnost nebudou potřebovat víza. Tím se země ještě více otevře návštěvníkům.

4. 5. 2023

Viktoriiny vodopády: putování kolem přírodního divu Afriky

"Mosi-oa-Tunya", neboli "dýmající kouř", místní překlad těchto majestátných vodopádů.