Victoria Falls

Věděli jste, že Viktoriiny vodopády se řadí mezi největší vodopády na světě? Kaskáda padající vody má délku přes 1,7 km a maximální výšku 108 metrů. Místní lidé jim říkají "Mosi-oa-Tunya", což znamená "dýmající kouř", kvůli obrovskému oblaku vodní páry, který z vodopádů stoupá.

Pokud hledáte něco, který vám doslova vyrazí dech, neměli byste návštěvu Viktoriiných vodopádů vynechat. Tyto impozantní vodopády se nacházejí na řece Zambezi a jsou jedním z největších přírodních divů světa. Díky obrovskému množství vody, které každou minutu spadne z výšky téměř 110 metrů, se nad oblastí vytvoří oblak vodní páry, který lze vidět až z dálky několika kilometrů od vodopádů samotných.

Návštěva Viktoriiných vodopádů vás rozhodně nezklame. Kromě toho budete moci pozorovat velké množství divoké zvěře, jako jsou sloni, krokodýli, hroši a různé druhy ryb a ptáků, kteří zde žijí v okolí řeky Zambezi. A pokud si budete chtít dopřát adrenalinový zážitek, můžete si třeba skočit bungee jumping z mostu, který je nad vodopády a spojuje Zimbabwe se Zambií.

Nezáleží na tom, zda jste dobrodruh, milovník přírody nebo jen hledáte únik od každodenního shonu - Viktoriiny vodopády vás ohromí.


Most přes Viktoriiny vodopády.

Z Viktoriiných vodopádů se lze snadno dostat do několika krásných národních parků v Botswaně a Zimbabwe. Mezi nejnavštěvovanější parky v této oblasti patří Hwange, Chobe a Delta Okavango (Moremi).

Hwange je největším parkem v Zimbabwe s rozlehlými savanami, kde žijí mimo jiné sloni, lvi, gepardi, zebry a antilopy. Chobe, který se nachází v Botswaně, je dalším populárním parkem s jednou z největších koncentrací slonů na světě. Zde se také můžete vydat na lodní safari po řece Chobe, během kterého budete moci pozorovat množství druhů zvířat a ptáků, včetně krokodýlů, buvolů a slonů, kteří se chodí k řece napít.

Delta Okavango (Moremi) je velmi unikátním parkem, kde se řeka Okavango v podstatě vlévá do pouště Kalahari. Díky této kombinaci zde najdete rozmanitou faunu a flóru, včetně slonů, lvů, leopardů a mnoha dalších zvířat. Park je také domovem pro mnoho druhů ptáků, jako jsou například ibisové, pelikáni a mnoho dalších. Pro návštěvu parku se často používá místní letecká doprava, která umožňuje pozorování parku z výšky.

Maun, který se nachází v Botswaně, je největším městem v oblasti a často slouží jako výchozí bod pro návštěvy Delty Okavango. Z Maunu se lze dostat do delty během pár hodin. 

 

Tak a teď se dostáváme k jádru věci - proč o tom všem dnes píšeme? Protože právě tuto úžasnou kombinaci jsme pro Vás připravili a dokonce s českým průvodcem! Vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu, kde budete mít možnost vidět najednou krásu Viktoriiných vodopádů, prozkoumat divočinu v Hwange National Park, navštívit Chobe National Park s jeho mnoha slony a jinou divokou zvěří, a projít se po nádherné deltě Okavango. Ať už jste dobrodruh nebo milovník přírody, tato kombinace vás určitě nezklame!

Počet cestujících je omezen jen na 12, tak neváhejte :-)

 

Máte zájem o tento zájezd?
Napište nám!

Stránky jsou chráněny službou Google reCAPTCHA
ochrana osobních údajů a smluvní podmínky.